چطور یک پست وبلاگ جذاب و عالی بنویسید؟
چطور یک پست وبلاگ جذاب و عالی بنویسید؟
اگر میخواهید بدانید چطور یک مطلب جذاب برای وبلاگ سایت تون ایجاد کنید تو این آموزش شما رو با نکاتی آشنا میکنیم که به نوشتن یک پست وبلاگ جذاب برای سایت تان بسیار کمک خواهد کرد.
بدترین اشتباهی که میتوانید مرتکب شوید این است که زمانی که شروع به نوشتن وبلاگ میکنید فکر کنید، در مورد چه چیزی باید بنویسید، در واقع هیچ ایده یا موضوعی برای نوشتن نداشته باشید.
پس تا جایی که امکان داره تا زمانی که موضوع یا ایده ای برای پست وبلاگ خود ندارید شروع به نوشتن نکنید، اما شاید بپرسید خب از کجا میتونم موضوع مناسبی برای پست جدید وبلاگ خود پیدا کنم؟
اولا باید وبلاگ یا سایت تان دارای موضوع مشخصی باشد، یعنی زمانی که بازدید کننده وارد سایت شما شد بداند هدف وبلاگ یا سایت شما چیه؟
فرض کنید وبلاگی دارید که موضوع اصلی آن در مورد سفر و گردشگری هست، به این ترتیب خیلی راحت تر متیونید ایده های مختلفی برای مطالب وبلاگ خود پیدا کنید.
برای همین منظور هست که همیشه در سایت کارنوین گفتیم به هیچ عنوان یک وب سایت یا بلاگ با موضوعات متعدد و غیر مرتبط به هم ایجاد نکنید.
باید وبلاگ یا سایت تان یک یا نهایت سه موضوع مرتبط به هم رو پوشش بده، مثلا وبلاگی در مورد سفر و گردشگری داخلی و خارجی.
علاوه
بر این معمولا شما در سایت یا وبلاگتون کامنت ها و سوالات مختلفی رو که
مرتبط با موضوع سایتتون هست دریافت میکنید، هر کدوم از این سوالات میتونن
به تنهایی موضوع پست بعدی وبلاگتون باشند.
اما اولین نکته ای که به شما کمک میکنه تا همیشه بتونید ایده ها و موضوعات مناسبی برای وبلاگ تون پیدا کنید اینه…
ایجاد تغییر وضعیت در مخاطب
هدف وبلاگ شما باید ایجاد ارزش و تغییر وضعیت در مخاطب هدف باشه، یعنی چی؟ بگذارید بیشتر توضیح بدهیم…
زمانی که بازدید کننده به دنبال موضوعی میگرده و با استفاده از گوگل سایت شما رو پیدا کرده و به سایت تان وارد میشود مسلما میخواهد با یادگیری یک موضوع یا پیدا کردن یک راه حل، مشکل یا نیازش را رفع کند، یعنی این بازدید کننده یا خواننده میخواهد از وضعیت فعلی ای که در اون هست به وضعیت مطلوب برسه.
مثلا اگر هدف خواننده رسیدن به تناسب اندام باشه، زمانی که وارد سایت شما میشه دنبال مطلبی میگرده که به اون کمک کنه تا به وضعیت مطلوبی که همون تناسب اندام هست برسه.
پس شما میتونید در وبلاگتون مطالب مختلفی با هدفِ کمک به خواننده برای رسیدن به تناسب اندام ایجاد کنید.
مثلا
مطالب مرتبط با رژیم غذایی، ورزش هایی که به تناسب اندام کمک میکنند،
برنامه رسیدن به تناسب اندام و موارد مشابه رو میتوانید به عنوان موضوعات و
ایده های پست های وبلاگتون در نظر بگیرید.
عنوان جذابی بنویسید
بعد از اینکه ایده مناسبی برای پست وبلاگ خود پیدا کردید، اولین گام شما نوشتن یک عنوان جذاب برای مطلب تان است.
عنوان یا تیتر مطلب، تنها چیزی است که خواننده را مشتاق خواندن مطلب تان یا کلیک روی عنوان آن میکند.
برای نوشتن یک عنوان جذاب وقت گذاشته و از آن به سادگی نگذرید.
در
ضمن هرگز عناوین خود را از دیگر وب سایت ها یا وبلاگ ها کپی نکنید. البته
مطالعه سایت هایی که محتوای مرتبطی با شما دارند و بررسی عناوین آن ها به
شما کمک میکنه تا بتونید عناوین جذابی برای مطالب تان بنویسید.
سعی کنید از عناوین مجله ای استفاده کنید، اگر دقت کرده باشید معمولا مجلات از عناوینی روی جلد خود استفاده میکنند که افراد را مشتاق مطالعه و در نهایت خرید آن مجله میکند.
به عنوان مثال میتونید از نمونه عناوین زیر استفاده کنید:
- آموزشِ …
- چطور/چگونه…؟
- [ عدد ] راه برای … ( مثل: ۵ راه برای … )
معمولا عناوین لیستی، عناوین آموزنده و عناوین مرحله به مرحله موضوعات جذابی هستند که میتونید برای تیتر مطالب خود از آن ها استفاده کنید.
محتوای تان را به ۴ قسمت اصلی تقسیم کنید
هر پست وبلاگی که منتشر می کنید باید این ۴ قسمت رو داشته باشه:
- موضوع یا عنوان جذاب
- پاراگراف معرفی
- بدنه پستِ وبلاگ
- فراخوانی برای اقدام
در مورد نوشتن موضوع یا عنوان جذاب که در نکته قبلی گفته شد، اما بعد از اینکه موضوع خوبی برای مطلب تان نوشتید، باید پست وبلاگ تان دارای بخش معرفی باشد.
این بخش معرفی باید شامل حداقل یک پاراگراف باشد که خواننده را برای خواندن ادامه مطالب مجذوب کند.
این پاراگراف در واقع یک معرفی کوتاه از محتوایی است که در پست تان ارائه کرده اید. به عنوان مثال میتوانید بگویید که در این مطلب خواننده چه چیزی را یاد خواهد گرفت، یا اینکه میتوانید با طرح یک پرسش او را برای خواندن ادامه مطلب تان کنجکاو کنید.
مثلا اگر پست وبلاگی که میخواهید بنویسید در مورد ۵ روش خانگی برای سوزاندن چربی های شکم است، میتوانید پاراگراف معرفی تان را اینگونه آغاز کنید:
در این آموزش به شما ۵ روش آسان برای آب کردن چربی های شکم آموزش داده میشود که میتوانید در خانه و بدون نیاز به هیچ وسیله ای در عرض کمتر از یک ماه چربی های شکم خود را آب کرده و سایز خود را کاهش دهید.
یا…
اگر به خاطر چربی های شکم تان نمیتوانید لباس های مورد علاقه خود را به تن کنید این ۵ روش شما را از شر چربی های اضافی دور شکم تان خلاص خواهد کرد…
همانطور که گفته شد میتوانید از طرح پرسش هم استفاده کنید. برای این منظور لازم است تا ابتدا با طرح یک پرسش مشکل اساسی خواننده را بازگو کنید و سپس در متن مطلب خود راه حل را به او ارائه دهید به عنوان مثال:
آیا از اینکه به خاطر چربی های شکم تان نمیتوانید لباس مورد علاقه تان را به تن کنید خسته شده اید؟
یا…
آیا میدانید یکی از فاکتورهای جذابیت، داشتن تناسب اندام و شکم صاف و بدون چربی های اضافه است؟ اگر میخواهید جذابیت خود را افزایش دهید باید فکری برای چربی های شکم تان کنید.
یا…
آیا فرصتی برای رفتن به باشگاه و ورزش و رسیدن به تناسب اندام ندارید؟…
این دست سوالات با مطرح کردن مشکل خواننده به شما کمک میکند تا پاراگراف یا بخش اول مطلب خود را طوری آغاز کنید که خواننده برای پیدا کردن راه حلِ مشکل خود مشتاق خواندن ادامه مطلب تان شود. زیرا راه حل را در بخش بعدی یعنی بدنه مطلب بیان کرده اید.
سومین بخشی که مطلب شما باید داشته باشد بدنه است، یعنی همان جایی که راه حل و مطالب اساسی پست وبلاگ خود را در آن خواهید نوشت.
در این بخش باید هر آنچه مرتبط با موضوعِ پست و پرسش هایی است که در بخش قبلی مطرح کرده اید قرار دهید.
باید سعی کنید راه حل را به خواننده ارائه دهید.
به
هیچ عنوان در این بخش سعی نکنید آسمان ریسمان ببافید، با هدف ایجاد تغییر
وضیعت سعی کنید راه حل های مناسبی را به خواننده خود در این بخش ارائه
دهید.
یکی از کارهایی که در نوشتن این بخش به شما کمک میکند این است که از آخر به اول بیاید. یعنی چی؟
باید هدف مطلب خود را مشخص کنید، یعنی اینکه بدانید خواننده بعد از خواندن مطلب شما قرار است چه چیزی یاد بگیرد. سپس این هدف نهایی را در نظر داشته و مرحله به مرحله به عقب برگردید، یعنی اینکه برای رسیدن به این هدف نهایی باید چه کارهایی انجام شود؟ به این ترتیب میتوانید سر فصل های مطالبی که میخواهید در مورد آن صحب کنید را مشخص کنید. مثلا:
اگر هدف این است که خواننده بعد از مطالعه مطلب تان بتواند بعد از یک ماه به تناسب اندام برسد باید چه مراحلی را طی کند؟
- ورزش کند.
- رژیم غذایی اش را رعایت کند.
- به میزان کافی آب بنوشد.
- به برنامه اش پای بند باشد.
اکنون شما ۴ سر فصل اصلی دارید که میتوانید در مورد هر کدام از آن ها در پست وبلاگ خود صحبت کنید.
باز هم میتوانید هر کدام از این سر فصل ها را به بخش های کوچکتری تقسیم کرده و به این ترتیب کم کم ساختار مطلب تان شکل خواهد گرفت.
آخرین بخش مطلب وبلاگ تان باید فراخوانی برای اقدام باشد.
در پایان بعد از اینکه مطالب تان تمام شد، باید یک فراخوانی برای اقدام ایجاد کنید، فراخوانی برای اقدام یا Call To Action ها شما رو به هدفی که از سایت یا وبلاگ تان دارید، خواهد رساند. به عنوان مثال در پایان مطلبتون میخواهید مخاطب چه کار کند؟
آیا میخواهید کامنت بگذارد؟ آیا میخواهید خواننده در خبرنامه یا لیست ایمیل تان عضو شود؟ آیا میخواهید از شما محصولی خریداری کند؟
میتوانید با ایجاد فراخوانی برای اقدام ها این کار را انجام دهید، به عنوان مثال میتوانید یک پرسش از خواننده خود بپرسید و به این ترتیب از او بخواهید که در بحث و گفتگوی قسمت نظرات شرکت کند.
یا اینکه او را برای عضویت در خبرنامه تان برای دسترسی به مطالب جدیدتر تشویق کنید.
اگر
محصولی برای فروش دارید میتوانید در پایانِ مطلبِ خود، محصول یا سرویس تان
را معرفی کرده و خواننده را به صفحه فروش محصول هدایت کنید.
خوانا باشید
فراموش نکنید که خواننده شما مطالب وبلاگ تان را روی مانیتور یا در صفحه گوشی موبایل خود میخواند، پس سعی کنید از رنگ و فونتی برای مطالب خود استفاده کنید که خوانا باشد و باعث خستگی چشم نشود. بهترین رنگ، متن مشکی روی بک گراند یا پس زمینه سفید است.
همچنین از آنجایی که افراد، متونِ وبلاگ ها را روی مانیتور و صفحه های گوشی میخوانند بهتر است از نوشتن پاراگراف های طولانی خودداری کرده و سعی کنید هر پاراگراف نهایت شامل دو تا سه جمله باشد.
با زدن دکمه اینتر ( Enter ) بین پاراگراف های خود فاصله ایجاد کنید، به این ترتیب خواننده میتواند، خیلی سریعتر و راحت تر مطالب تان را خوانده و به اصطلاح اسکن کند.
از فونت و اندازه مناسب برای متون سایت خود استفاده کنید، به هیچ عنوان سراغ فونت های فانتزی نروید و از اندازه های بیش از حد کوچک برای مطالب خود استفاده نکنید.
بهتر است عناوین و سر فصل ها رو هم با اندازه بزرگتر و رنگی متفاوت از متن خود مشخص و متمایز کنید.
فقط به نوشته اکتفا نکنید
بهتر است پست های وبلاگ تان فقط نوشته نباشد، گاهی در میان پاراگراف ها میتوانید از تصاویر یا تصویر نوشته ها یا اینفوگرافیک ها نیز استفاده کنید.
همچنین بهتر است از نمودارها نیز بهره ببرید به این ترتیب هم پست وبلاگ جذاب تری خواهید داشت و هم اینکه از خستگی چشم خواننده خود جلوگیری خواهید کرد.
یک پست وبلاگی که فقط نوشته محض باشد مطمئنا خسته کننده است.
دقت
داشته باشید که به هیچ عنوان سراغ تصاویر استوک یا آماده ای که اکثر وب
سایت ها از آن استفاده میکنند نروید، اگر امکانش را داشته باشید خودتان عکس
های وبلاگ سایت را تهیه کنید بسیار عالی است، در غیر این صورت میتوانید با
استفاده از وکتورها و ترکیب چند تصویر و یا ایجاد تصویر نوشته ها عکس های
زیبا و البته اختصاصی ای برای سایت و وبلاگ خود ایجاد کنید.
غیر از استفاده از تصاویر میتوانید از پادکست ها یا فایل های صوتی و همچنین فیلم های ویدویی نیز در پست های وبلاگ خود استفاده کنید و در واقع دامنه وسیعی از محتوا رو در پست وبلاگ خود ارائه دهید به این ترتیب بازدید کننده تان میتواند یا به فایل صوتی گوش دهد و یا اینکه فیلم را تماشا کند و یا در صورت تمایل متن وبلاگ تان را بخواند.
دقت داشته باشید که استفاده از ویدیو و تصاویر در نوشته وبلاگ تان میتواند برای سئو یا بهینه سازی سایت و همچنین افزایش بازدید کننده و مشارکت او در سایت تان بسیار موثر باشد.
از نتیجه گیری در پایان مطالب خود استفاده کنید
بسیاری از خوانندگان حوصله خواندن تمام مطالب تان را از ابتدا تا انتها ندارند، معمولا خیلی از افراد قبل از اینکه کل مطلب را بخوانند یک نگاه به قست پایانی مطلب تان می اندازند و اگر قسمت نتیجه گیری در پایان مطلب خود داشته باشید، خواننده با خواندن این قسمت تصمیم میگیرد که آیا مطالب تان برای او مفید است یا خیر.
پس علاوه بر پاراگراف معرفی که در واقع بخش اول پست وبلاگ تان است بهتر است در بخش آخر پست وبلاگ تان، یک عنوان نتیجه گیری قرار دهید.
به این ترتیب خواننده با مطالعه این قسمت میتواند تصیمم بگیرد که آیا مطالب تان ارزش خواندن دارد یا خیر.
نتیجه گیری
دوستان عزیز به پایان این مطلب رسیدیم، در این مطلب شما رو با نکاتی آشنا کردیم که برای نوشتن یک پست وبلاگ جذاب به شما کمک خواهد کرد.
دقت کنید که پست وبلاگ تان را باید با هدف ایجاد کنید و هرگز بدون داشتن ایده یا موضوعی برای مطلب تان سراغ ایجاد یک نوشته جدید برای وبلاگ تان نروید.
باید
همیشه ایجاد ارزش و رساندن مخاطب به وضعیت مطلوبش را در نظر بگیرید، با
این کار تمرکز را از آنچه شما میخواهید به آن چه مخاطبتان میخواهد و به آن
نیاز دارد معطوف خواهید کرد.
برای اینکه بتوانید یک پست وبلاگ جذاب بنویسید و خواننده را مشتاق خواندن کنید باید یک عنوان جذاب برای پست وبلاگ خود بنویسید.
هر پست وبلاگی از ۴ بخش اساسی تشکیل شده است که باید هر مطلبی که در وبلاگ تان ایجاد میکنید این ۴ بخش را که در بالا به آن اشاره شد در خود داشته باشد.
در نهایت فراموش نکنید که خواننده شما مطالب تان را روی
مانیتور و گوشی موبایل میخواند پس تا جایی که میتوانید از فونت و اندازه
مناسب برای متون خود استفاده کرده و محتوای خوانایی ایجاد کنید.
- ۹۸/۰۳/۲۲