Eye tracking study
رد یابی چشم یا eye tracking study در واقع یک پروسه هست که چندین مرحله دارد.این نیست که فقط چشم را دنبال کند.این هست که ببیند سایز قرنیه شما چه قدر یا فرکانس پلک زدن شما چه قدر است که با دستگاه های مخصوص این کار را می کند.
این دستگاه متشکل است از یک مانیتور 22 اینچی برای ارائه محرک، دستگاه دریافت کننده امواج مادون قرمز برای ثبت حرکات چشم با سرعت نمونه برداری 120 هرتز در ثانیه، نرم افزار iview X برای ثبت حرکات و تغییرات چشم، نرم افزار experiment center برای طراحی آزمایش و نحوه ارائه محرکها و نرم افزار begaze برای تحلیل داده های ثبت شده. این دستگاه مقادیر خطای اندازه گیری محل تثبیت های چشم را نیز محاسبه کرده و گزارش می کند و به این ترتیب کوشش های آزمایشی دارای خطای زیاد قابل تشخیص بوده و می توان آنها را از تحلیل کنار گذاشت.
محرکهای قابل ارائه توسط این دستگاه اعم از عکس، متن، فیلم، صفحه وبسایت و ... می باشند. این دستگاه قابلیت تعریف AOI های متنوع و همزمان را داراست و علاوه بر آن خروجی های متنوعی به دست می دهد که شامل داده های عددی، بازبینی مجدد، heat map، scanpath، و تحلیلهای گرافیکی جالب دیگر است.
از کاربرد های eye tarcking این هست که ببیند چشم کجاها بیشتر کار میکند و کجا ها بی حرکت میمونه و یا دقت بیش تری دارد.
مثلا در کتاب خواندن یا کلا یک تکستی را خواندن این طوری نیست که چشم به صورت پیوسته از یک کلمه به کلمه ی دیگه بره یا جمله به جمله ی دیگه بره چشم صبرمیکنه و در یک سری نقاط هست که چشم pause میکنه.
و دانشمندان به دنبال همین رفتند که چه نقاطی باعث می شود که چشم توقف کند و این توقف چه قدر طول می کشد؟
امروزه خیلی از جلد مجله ها و یا مقاله ها و سایت ها بر اساس eye tracking طراحی می شوند.
مثلا در یک سایت fashion که مثلا یک مدلی هست که یک لباسی پوشیده حالا باید بررسی کنند این عکس مدل باید کجای سایت باشد تا بیشتر به چشم دیگران بیاد و معلوم باشه. به طور کلی بیشتر به چشم بیاید. یا مثلا قیمت لباس را کجای آن قرار بدهند که بهتر باشد.روی لباس باشد یا زیر لباس.
و البته یک سری نرم افزار هایی هم وجود دارد که از طریق دوربین این کار را انجام می دهند.و برخی از گوشی های سامسونگ این نرم افزار را پشتیبانی می کنند.
ما در زندگی روزمره خود بیشترین استفاده را از حس بینایی خود میکنیم.
و این که چه طوری از این چشم خود استفاده میکنیم، اگر در موردش تحقیق کنیم می توانیم حتی دانایی خودمان را در مور آن بیشتر کنیم و در علم وتکنولوژی از ان استفاده کنیم.
- ۹۶/۰۵/۰۳